به گزارش شهرآرانیوز، این لشکر نخستین قوای نظامی ساختارمند ارتش نوین در شرق کشور است که تا هنگامه تجاوز ایران به عراق، چندین بار تغییر نام میدهد. همین است که در آخر شهریور سال ۱۳۵۹ با نام «لشکر ۷۷ خراسان» جلو پیشروی عراقیها را میگیرد.
چند یگان لشکر از سال گذشته در کردستان مستقر هستند، برای همین جزوه اولین لشکرهایی است که در میدان نبرد حضور مییابد.
همین طور این لشکر از آخرین لشکرهای ارتش است که مناطق جنگی را در سال ۱۳۷۵ ترک گفته و به محل ستاد خود در مشهد برمی گردد. این حضور مستمر باعث میشود که لشکر ۷۷ خراسان در بیشتر عملیاتهای جنگی یا حضور فعال داشته باشد یا از قوای عمل کننده پشتیبانی کند. مهمترین این نقش آفرینیها اجرای مؤثر «عملیات ثامن الائمه (ع)» است که به «شکست حصر آبادان» منجر میشود و نام لشکر را نیز از ۱۱ مهر ۱۳۶۰ تغییر میدهد.
از این روز با تصویب شورای عالی دفاع ارتشیهای خراسان با نام «لشکر پیروز ۷۷ خراسان» شناخته میشوند و با همین نام در عملیاتهای آفندی بزرگ جنگ شرکت میکنند؛ عملیاتهایی مانند فتح المبین، بیت المقدس (آزادسازی خرمشهر)، ا... اکبر، کرخه نور، ذوالفقاریه، سوسنگرد، عاشورا در سومار، تنگه حاجیان، نصر (کرخه کور)، توکل (اروند)، چغالوند، میدان تیر آبادان، دارخُوِین، جاده ماهشهر به آبادان، طریق القدس، چزابه، رمضان، بدر، امیرالمؤمنین (ع)، قادر ۱، قادر ۲، خیبر (جزایر مجنون)، والفجر ۸ (فاو)، والفجر ۹، کربلای ۶ و نصر ۶. حضور همیشگی و گسترده قوای لشکر پیروز ۷۷ خراسان از شمالیترین نقاط جبهه تا جنوبیترین آن، باعث میشود ۵ هزارو ۳۶۷ نفر از افسران، درجه داران، کارمندان و سربازانش به شهادت برسند.
به این آمار، ۲۸۰ مفقودالاثر، ۲ هزارو ۲۱۰ اسیر و بیش از ۱۶ هزار جانباز را نیز اضافه کنید تا نقش کلیدی این لشکر را در جبههها درک کنید.